Om oss

Vid Hallandsås sydsluttning ligger vår vackert belägna handelsträdgård med anor från 1930-talet. Vi värnar om den gammaldags charmen och hela trädgården utstrålar lugn och harmoni. I denna  mysiga miljö är det lätt att drömma sig bort en stund. Många kommer hit bara för att njuta av ljuset, lugnet och blomsterprakten. Du är välkommen att vandra runt i alla växthusen och titta på alla plantor som växer och frodas! Det råder en hjärtlig och familjär stämning och vi har alltid kundens bästa för våra ögon.

 

Sedan 2000 drivs företaget av syskonen Anna och Jörgen Ekenberg och de är andra generationens trädgårdsmästare. Vissa av de unika perlargonsorter som odlas idag, är så gamla att de ingick vid köpet 1977, när deras föräldrar köpte trädgården.

I odlingen drar vi fram julstjärnor, unika utvalda pelargonior, sommarblommor, tulpaner och lökväxter. Tulpanerna kan du plocka direkt från odlingslådorna …färskare kan det inte bli!

I butiken  jobbar två florister och en trädgårdsmästare. Vi säljer snittblommor, krukväxter, inredning, presenter, ytterkrukor, tillbehör, sommarblommor och ett mindre sortiment buskar och träd – har vi det inte hemma så tar vi hem på beställning.
Vi gör dekorationer för alla tillfällen och förmedlar blommor över hela världen genom Euroflorist.